top of page

Info, säännöt ja sarjat

VARUSTEET

Pelaajien varustuksessa ovat pakollisia kypärä sekä hanskat. Suosittelemme lisäksi alasuojan sekä polvisuojien käyttöä. Myös muut suojat ovat sallittuja.

 

MAALIVAHTI

Luistimia lukuun ottamatta maalivahdeilla on oltava täysi jääkiekkomaalivahdin varustus.

 

PELIASUT

Joukkueella tulee olla yhtenäinen peliasu ja numeroitu pelipaita

 

PELIVÄLINE

St Hockey tapahtumissa pelataan virallisella StH ottelupallolla. Pallo painaa n. 80g ja on halkaisijaltaan n. 7 cm. Pallon sisällä on nestettä, joka vaimentaa pallon pomppimista.

 

JOUKKUEET

Kentällä on yhtäaikaisesti maalivahti ja viisi kenttäpelaajaa. Joukkueen pelaajamäärä on maksimissaan 15 pelaajaa + maalivahti. Maalivahti voidaan korvata ylimääräisellä kenttäpelaajalla. Pelin alkaessa joukkueella on oltava paikalla maalivahti ja vähintään 5 kenttäpelaajaa. Jokaisen joukkueen tulee nimetä kapteeni, kapteeni merkitään pelipaitaan ”C” kirjaimella.​

 

TUOMARIT

Ottelut tuomitsevat koulutetut St Hockey erotuomarit.

 

PELIAIKA

Ottelu kestää 2 x 10 minuuttia. Peliaika on suoraa aikaa. Peli päättyy tuomarin pillin vihellykseen.

 

VAIHDOT

Joukkueella on oikeus vaihtaa pelaajia ottelun aikana ”lennosta” sekä pelikatkojen aikana.

VAPAALYÖNTI

Ei rangaistulaukaukseen tai ulosajon arvoisista rikkeistä jatketaan vapaalyönnillä. Vastustaja joukkueen pelaajien on tällöin mentävä vähintään 3 metrin päähän pallosta. Vapaalyönti annetaan kentän kohdasta, jossa rike tapahtui.

RANGAISTUSLAUKAUS

Rangaistuslaukaus tapahtuu keskiympyrästä lähtevänä kuljetuksena. Rangaistuslaukauksessa suorittavan pelaajan on liikuttava eteenpäin koko suorituksen ajan. Mikäli pallo liikkuu taaksepäin, suoritusta ei hylätä.

KIELLETTYÄ

 1. Taklaaminen ja selästä työntäminen

 2. Korkea maila (palloa saa pelata mailalla maalin yläriman korkeudelta)

 3. Kampitus

 4. Mailalla huitominen / lyöminen

 5. Poikittainen maila ja koukkaaminen mailalla

 6. Peliasusta repiminen ja pallottoman pelaajan estäminen
   

Punainen kortti: Erotuomarilla on oikeus poistaa pelaaja ottelusta punaisella kortilla. Pelistä voidaan poistaa pelaaja, mikäli hän syyllistyy seuraaviin rikkeisiin;

 1. Epäurheilijamainen käytös

 2. Toistuvat tahalliset rikkeet

 3. Vastustajan tahallinen vahingoittaminen tai sen yritys


Punaisen kortin saava pelaaja on automaattisesti pelikiellossa joukkueen seuraavasta ottelusta. Tapahtuman erotuomaritarkkailija käsittelee mahdolliset pidemmät pelikiellot.

 

PELIN KULKU

 1. Aloitukset: Peli käynnistyy merkityiltä aloituspisteiltä tuomarin pudottaessa pallon. Aloituksissa 1 pelaaja per joukkue, muut pelaajat ovat omalla kenttäpuoliskollaan sijoittuneena vähintään 3 metrin päässä aloituspisteestä.

 2. Pallon lentäessä ulos kaukalosta peliä jatketaan vapaalyönnillä. Vapaalyönti annetaan kohdasta, jossa pallo ylittää pelikaukalon. Vapaalyönnin saa joukkue, jonka vastustaja lähetti pallon ulos kaukalosta.

 3. Maalivahdin sulkiessa pallon, peliä jatketaan saman joukkueen toimesta hyökkäävän joukkuen antaessa hieman tilaa.

 4. Maalin jälkeen ottelua jatketaan keskiympyrän aloituspisteeltä.

 5. Erien välissä pidetään 1 minuutin erätauko.

 6. Ratkaisu: Turnauksen jatko-otteluissa ottelun päättyessä tasan varsinaisella peliajalla,  ottelu ratkaistaan rangaistuslaukauksilla 3 laukojalla jonka jälkeen ”kerrasta poikki” menetelmällä.

 7. Pelissä sallittua: Mailan nostaminen, pelaajan kiilaaminen laitaan, kun juoksusuunta on sama, Palloa saa pelata ilmasta mailalla (raja ylärima) ja kädellä.

 8. Pelissä suotavaa: Maalin tuulettaminen, kaverin kannustaminen, reilun urheiluhengen ja hyvän fiiliksen luominen.

ILMOITTAUTUMISEN PERUMINEN

Ilmoittautuminen tulee perua viimeistään 14 arkipäivää ennen kyseistä tapahtumaa. Peruminen tulee ilmoittaa osoitteeseen info@sthockey.com. Suoritettu joukkuemaksu palautetaan joukkueelle täysimääräisesti. Mikäli peruutus tulee alle 14 arkipäivää ennen tapahtumaa, maksua ei palauteta.

MYÖHÄSTYMINEN

Mikäli joukkue myöhästyy ottelukaavioon merkitystä ottelustaan, tuomitaan joukkue hävinneeksi 5-0.
 

SARJAT

Pojat

U8-U16
Tytöt

U14 & U16

Lisätietoja

Info@sthockey.com

bottom of page